Obrazovanje

Objavljeno 01/05/2013 | by ePortal | Vrijeme čitanja: 1 minute

Student Investitor

STUDENT INVESTITOR 2013: Nova era domaćeg financijskog tržišta  – 9. svibnja 2013.

Student investitor je analitički orijentiran projekt Financijskog kluba s vizijom stvaranja najkvalitetnijih studentskih investicijskih analiza. Projekt okuplja 30-ak kvalitetnih studenata Ekonomskog fakulteta u Zagrebu te ga čini pet timova: Tim za makroanalizu, Tim za analizu industrije, Tim za analizu poduzeća, Tim za tehničku analizu te Tim za upravljanje portfeljem.

Područje analize je tržište Eurozone. Analiza tržišta ovakvih projekata u Hrvatskoj provedena unutar samog projekta, pokazala je da ne postoji sličan projekt. Projekt je besplatan, orijentiran je na studente, svojevrsnu populaciju najmlađih hrvatskih investitora te ima identitet.

>> Raspored konferencije

Student investitor je projekt koji se odvija kontinuirano i u kojemu postoje fiksni zadaci koje svaki član obavlja. Ti zadaci su:

  • Izrada investicijskih analiza. Cilj je da svaki član napravi barem jednu opsežnu analizu koja spada u domenu njegovog tima.
  • Kontinuirani zadatak organiziranja i pohađanja predavanja i radionica iz domene rada Student investitora, dakle investicijske analize.

Opis konferencije Student investitor

Student investitor 2013. teži biti najveća investitorska konferencija u Hrvatskoj namijenjena svima koji žele obogatiti svoja znanja iz područja financija.

Riječ je o jednodnevnom događaju, organiziranom u vidu serije predavanja, radionica i panel rasprava. Za svaku temu predviđeno je predavanje eminentnog stručnjaka ili panel rasprava, koji na kojima će se sučeliti dobre i loše strane hrvatskog tržišta kapitala ulaskom u EU.

Tri temeljna cilja koja se nastoje postići realizacijom ovog projekta su: edukacija, umrežavanje i stvaranje temelja za buduće suradnje. Student investitor 2013.  prilika je za uspostavljanje snažnijih veza između studenata i njihovih potencijalnih poslodavaca te razvoj suradnje između studenata i financijskih institucija, što znači da se na ovaj način poslovnim subjektima iz financijske industrije olakšava identifikacija i regrutacija  najkvalitetnijih kadrova za njihovu djelatnost.

Konferencija je namijenjena studentima i svim pojedincima koje se žele upoznati s stanjem, trendovima i očekivanjima na domaćem financijskom tržištu. Teme predavanja će biti aktualne i stručne, namijenjene, ne samo studentskoj populaciji, nego i profesionalnim analitičarima.

Tema konferencije Student investitor 2013.

Ovogodišnja konferencija u potpunosti je posvećena ulasku Republike Hrvatske u Europsku Uniju. Što će se dogoditi s kamatnim stopama? Možemo li očekivati skori ulazak Hrvatske u Eurozonu? Što će biti sa domaćim tržištem kapitala? Kako će se ulazak odraziti na poslovanje hrvatskih poduzeća? Koji su mogući alternativni oblici ulaganja?

Predavači

Predavači na konferenciji Student investitor dolaze iz uglednih institucija poput Hrvatske narodne Banke, Zagrebačke Burze, Ekonomskog fakulteta, Središnjeg klinirniškog depozitarnog društva, ali iz realnog sektora.

Više na www.studentinvestitor.com
te na facebook.com/StudentInvestitor

Tagovi: , , , , ,


O autoruPovratak na vrh ↑
  • ekonomski rjecnik