Obrazovanje

Objavljeno 21/09/2023 | by ePortal | Vrijeme čitanja: 1 minute

Uspješno završen još jedan europski projekt poticanja kulture stvaralaštva i inovacija kod djece i mladih: Connect 4.0 Lab

Udruga za razvoj informacijsko-komunikacijskih tehnologija CONNECT IT nakon 18 mjeseci završila je provedbu još jednog EU projekta kojemu je cilj bio oformiti partnersstvo među udrugama za programe obrazovanja i prilagodbu kriznim situacijama, te podići razinu svijeti o važnosti volontiranja. Riječ je o projektu naziva CONNECT 4.0. LAB, a detalji su predstavljeni na završnoj konferenciji projekta, u srijedu 20. rujna u Slavonskom Brodu.

“Cilj projekta je bio ojačati kapacitete partnerskih udruga za provedbu neformalnih programa obrazovanja i prilagodbu kriznim situacijama s ciljem poticanja kulture stvaralaštva i inovacija kod djece i mladih. Nositelj projetka je Udruga Connect IT – za razvoj informacijsko-komunikacijskih tehnologija, a partneri su Udruga inovativne hrvatske informacijske tehnologije (INNCRO IT), Udruga MOST 352, Udruga marketinških aktivnosti LIMA”, rekao je Matej Kiridžija, voditelj projekta.

U okviru projekta realizirane su slijedeće aktivnosti:

  • osmišljavanje i provedba izobrazbe i drugih oblika jačanja i unaprjeđenja kapaciteta zaposlenika i volontera
  • jačanje kapaciteta OCD-a za unaprjeđivanje javne svijesti i aktivnosti zagovaranja i rješavanja potreba ranjivih skupina
  • jačanje kapaciteta OCD-a i pružanje učinkovitog odgovora na potrebe lokalne zajednice, posebno u kriznim situacijama
  • organiziranje volonterskih aktivnosti te menadžment i upravljanje volonterima
  • poticanje volonterstva u lokalnoj zajednici
  • organiziranje neposrednih, lokalnih inicijativa u području sociljanog uključivanja i obrazovanja

“Organizirali smo i razne aktivnosti koje su uključivale djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi i volontere. Odradili smo i radionice izrade prototipa robota i 3D fabrikacije. To je nešto za što su djeca i mladi nove generacije kako zainteresirana”, istaknuo je voditelj projekta Matej Kiridžija.

Galerija fotografija

“Ovaj je projekt omogućio svojevrsno restrukturiranje partnerskih udruga i usmjeravanje njihovog rada na najnovije tehnologije, alate i programe za neformalno obrazovanje i djelovanje u zajednici. Partnerske udruge će zahvaljujući ovom projektu na inovatinije načine promovirati i organizirati aktivnosti unaprjeđenja STEM vještina kao i rad s volonterima i provedbu volonterskih programa kroz nova znanja”, istaknula je Gordana Prebeg, projekt menadžerica u Udruzi CONNECT IT.

Cilj je, dodaje, ostvaren, brojni su polaznici edukacijskih radionica u sklopu ovog projekta stekli nova znanja i vještine za rješavanje problema i potreba u lokalnoj zajednici.

Posrednici u provedni projekta bili su Ured za udruge Vlade RH i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva. Projekt su sufinancirali Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.Ukupna vrijednost projekta je 65.816, 18 eura od čega je Europska unija sufinancirala 85 posto, dok je iz Državnog proračuna RH 15 posto sredstava.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Udruge Connect IT – za razvoj informacijsko-komunikacijskh tehnologija.

Tagovi: , , , ,


O autoruComments are closed.

Povratak na vrh ↑
  • ekonomski rjecnik