Obrazovanje

Objavljeno 26/04/2023 | by ePortal | Vrijeme čitanja: 1 minute

Učenje kroz mobilnost predstavljena na International Week-u na Sveučilištu u Slavonskom Brodu

U sklopu projekta Regionalni centar kompetentnosti Slavonika 5.1, čiji je nositelj Tehnička škola Slavonski Brod u suradnji s devet strukovnih škola i šest stručnih partnera, na Sveučilištu u Slavonskom Brodu održan je drugi međunarodni tjedan, poznat kao Second International Week at University of Slavonski Brod. Na otvaranju događaja, rektor Sveučilišta u Slavonskom Brodu, prof. dr. sc. Ivan Samardžić, naglasio je važnost projekta za Tehničku školu Slavonski Brod i cijelu Brodsko-posavsku županiju, ističući odlaznu i dolaznu mobilnost profesora i djelatnika kroz program Erasmus+, uključujući zemlje izvan Europske unije poput Afrike i Južne Amerike.

Projekt Slavonika 5.1, vrijedan više od 6 milijuna i 470 tisuća eura, predstavlja strateški značajan projekt za Tehničku školu Slavonski Brod, kao i za čitavu regiju, s ciljem stvaranja privlačnog, inovativnog i tehnološki naprednog sustava obrazovanja i osposobljavanja.

Unatoč pandemiji i inflaciji, projekt se ove godine uspješno privodi kraju, a jedna od aktivnosti koju provodi Sveučilište u Slavonskom Brodu kao partner je i Mobility Week, tijekom kojeg će studentima biti predstavljene mogućnosti mobilnosti u zemljama Europske unije i izvan nje. Kroz predavanja stranih predavača iz Indije, Litve, Poljske, Srbije, Bosne i Hercegovine te Mađarske, prisutni će imati priliku saznati kako se visoko obrazovanje percipira u inozemstvu, koje su nove tehnologije koje se koriste u drugim zemljama te izazova iz područja obnovljivih izvora energije i srodnih područja.

Devet pozvanih predavača dati će širok spektar tema, što će komplementarno nadopuniti predavanja domaćih nastavnika, studenata, djelatnika te učenika Tehničke škole Slavonski Brod, koji će prisustvom na predavanjima steći značajno iskustvo i korisne informacije.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Tehničke škole, Slavonski Brod. Za više informacija o EU fondovima posjetite web stranicu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije www.strukturnifondovi.hr. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.


O autoruComments are closed.

Povratak na vrh ↑
  • ekonomski rjecnik