Poduzetništvo

Objavljeno 22/03/2014 | by Jesenka Ricl | Vrijeme čitanja: 1 minute

Slavonija u srcu kulture i poduzetništva – budimo promjena koju želimo vidjeti u svijetu

CroCulTour je u atriju Arheološkog muzeja u osječkoj Tvrđi organizirao panel diskusiju na temu kulture i poduzetništva. Leonilda Conti, ravnateljica Galerije likovnih umjetnosti Osijek i dr.sc. Zlatko Miliša, profesor Filozofskog fakulteta u Osijeku otvoreno su govorili o identitetu grada Osijeka, građanstvu i mladima, o umijeću kulturnog življenja, o potencijalima i novim vrijednostima koje vode ka ostvarenju sinergijskog djelovanja.

O umijeću kulturnog življenja govorili su Leonilda Conti, ravnateljica Galerije likovnih umjetnosti Osijek i dr.sc. Zlatko Miliša profesor Filozofskog fakulteta u Osijeku Foto: M. Franov

Koliko su uspješni studenti osječkog Ekonomskog fakulteta, i u kojem postotku, govorio je Dražen Ćućić, voditelj projekta “Local and regional resources – generator of economic and social development” financiran od strane Veleposlanstva Sjedinjenih američkih država u Hrvatskoj. Projekt managerica Ivana Jurić je predstavila projekte Regionalne razvojne agencije Osječko – baranjske županije.

Projektna managerica Ivana Jurić iz Regionalne razvoje agencije OBŽ o projektima u provedbi Foto: M. Franov

Mladi poduzetnici iz regije Slavonije i grada Zagreba jasno su tumačili o viziji koja vodi cilju – o pretvaranju inovativnih ideja u stvarnost. Osječka poduzetnica Ana Pejić-Riha, vlasnica Kapanejić komunikacija, Zagrepčanka Ivna Franić, vlasnica Rakijarnice d.o.o., Brođani i partneri Tin Horvatin, tajnik udruge Zebrica i Krešimir Herceg, predsjednik Udruge Lima te Damjan Ljuština, vlasnik tvrtke Kokoš ili jaje d.o.o. u odličnom ozračju impozantnog prostora Arheološkog muzeja su razgovarali o vizijama, poslovnim strategijama, izvorima motivacije i upornosti, mogućnostima realizacije ideja, značenju pojmova liderstva i partnerstva. Niti u jednom trenutku nije bilo govora o preprekama hrvatskog zakonodavstva jer su mladi poduzetnici iznimno karizmatični i kreativni, vedrog duha i uporni.

Mladi poduzetnici: Pejić-Riha, Horvatin, Herceg, Franić i Ljuština govore o svojim poduzetničkim iskustvima i načinu realizacije inovativnih ideja. Foto: M. Franov

Završnu riječ izrekao je Darko Balaš, predstavnik osječke tvrtke Eurho Consulting s idealnim zaključnim sloganom: “Be the change you want to see in the world”.

Iznimno smo zadovoljni rezultatima panela. Mladi poduzetnici su se međusobno povezali, publici su pružili dodatni podstrek i motivirajuće “inpute” o načinu realizacije inovativnih ideja i novih vrijednosti, Conti i Miliša su cjelokupni panel obogatili intelektualnim, misaonim i provokativnim sadržajem, Jurić i Ćućić su naglasili važnost cjeloživotnog obrazovanja i provedbe projekta u kojima se sinergijskim djelovanjem spajaju dionici gospodarskog sektora, državnih i obrazovnih institucija te neprofitnog sektora, a Balaš je izrekao sukus svega: budite promjena koju želite vidjeti u svijetu.

Slavonija u srcu

Atrij Arheološkog muzeja u osječkoj Tvrđi – mjesto na kojemu počinje pokret Foto: M. Franov

CroCulTour zaključuje kako postoji temelje za razvoj kulturne i kreativne industrije u regiji Slavonije. Lider je taj koji pokreće pokret, ali sljedbenici su ti koji pokret čine realnim, dugotrajnim i produktivnim. U ime CroCulToura zahvaljujemo se pokroviteljima tvrtki Sitolor d.o.o, Hotelu Waldinger, Galeriji likovnih umjetnosti Osijek te  partneru Županijskoj komori Osijek.

slavonija-u-srcu (Kopiraj)

Tagovi: , , , , , , , , , , , , ,


O autoru

Predsjednica udruge CroCulTour - Društvo velikih ideja u segmentu kulture i turizma i njihovom međufunkcionalnom odnosu. Svi članci ovog autoraComments are closed.

Povratak na vrh ↑
  • ekonomski rjecnik