Hrvatska saint_jean_industries_slavonski_brod

Objavljeno 08/04/2013 | by ePortal | Vrijeme čitanja: 1 minute

Pozitivni primjeri – Saint Jean Industries pokreće novi pogon

Francuska kompanija Saint-Jean Industries u srijedu u Slavonskom Brodu otvara novi proizvodni pogon vrijedan pet milijuna eura, a početak njegova rada znači i otvaranje ukupno 80 novih radnih mjesta, doznaje se iz te kompanije.

Riječ je o investiciji u metaloprerađivački sektor, odnosno izgradnju postrojenja za strojnu obradu dijelova kućišta turbo punjača za motore automobila. Dosad je Saint Jean Industries u Slobodnoj zoni Đure Đakovića proizvodio više od 30 različitih aluminijskih nosača za automobilsku industriju – PSA grupu, VW grupu, te za američki GM i Honda America.

Tvrtka Saint-Jean Industries u Hrvatskoj posluje od 2004. godine, trenutno zapošljava 230 ljudi, a u 2012. je ostvarila godišnji prihod od 11,5 milijuna eura. Procjenjuje se da će njihova ukupna prodaja u 2013. dosegnuti 16 milijuna eura.

Cijela grupacija Saint Jean Industries zapošljava 1.800 ljudi, a u 2012. je ostvarila je 210 milijuna eura prihoda.

Svečanom otvorenju novog proizvodnog pogona nazočit će potpredsjednik Vlade za gospodarstvo i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grčić, predsjednik grupacije Saint Jean Industries Emile-Thomas Di Serio, gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara, te ravnatelj Agencije za investicije i konkurentnost Damir Novinić.

Izvori:
www.st-ji.com/en
www.banka.hr
www.poslovni.hr

Tagovi: , , , ,


O autoruPovratak na vrh ↑
  • ekonomski rjecnik