Hrvatska no image

Objavljeno 15/02/2010 | by ePortal | Vrijeme čitanja: 3 minutes

Lider TREND – Magazin poslovnih ljudi za ekskluzivnu alternativu

Već od sljedećeg tjedna Lider svojim čitateljima daruje novo i redizajnirano izdanje LIDER TRENDA, mjesečnog priloga posvećenog kulturi življenja. Prilog posvećen stilu života čiji prvi broj izlazi 19. veljače zapravo je redizajnirana, poboljšana verzija priloga koji je pod istim nazivom posljednje četiri godine izlazio kvartalno.

Ponašamo se kao da je luksuz jedino što nas može učiniti sretnima, a zapravo jedino moramo pronaći nešto što će potaknuti entuzijazam. Ta univerzalna istina ne pripisuje se mudracu iz suvremenog doba, nego Charlesu Kingsleyju, viktorijanskom piscu i trendseteru koji je kao pripadnik više klase imao taj privilegij da dane provodi promišljajući o socijalnom razvoju svojih suvremenika. Premda, u pravilu, suvremeni pripadnici društva s dubljim džepom dane provode zalijepljeni za monitore svojih računala ili u kurtoaznim razgovorima s poslovnim partnerima, teza je i dalje primjenjiva, ali, potvrdit će oni kojima unatoč moderno opremljenim ‘izbicama’ i markiranoj odjeći, još nedostaje ‘ono nešto’. E, pa, rekli bismo – entuzijazam. Upravo na toj ideji temelji se koncept novog mjesečnog priloga – Lider trenda – koji će na kioske izaći idućeg tjedna, a nakon toga svakog drugog četvrtka/petka u mjesecu, i to uz izdanje poslovnog tjednika Lidera. Prilog posvećen stilu života čiji prvi broj izlazi 19. veljače zapravo je redizajnirana, poboljšana verzija priloga koji je pod istim nazivom posljednje četiri godine izlazio kvartalno. Osim izgleda, za koji je zadužen Halid Malla, direktor dizajnerskog studija Fingere, inovacija je i u sadržaju ili, bolje rečeno, pristupu rubrikama koje se obično nalaze u tiskovinama takva tipa.

Inovacije u sadržaju

Naime, sadržaj je namijenjen ponajviše poslovnim ljudima koji tragaju za stvarima na koje vrijedi potrošiti slobodno vrijeme ili novac. Tu je poglavito riječ o marketinški potentnoj skupini potrošača koja uz ulaganje u imidž zadovoljstvo pronalazi i u stjecanju takozvanog statusnog znanja. Pojednostavljeno rečeno, čitatelji na koje cilja Lider trend s jednakim će interesom pročitati kvalitetnu analizu nekoga društvenog fenomena, potražiti dodatnu informaciju vezanu uz najavu izlaska nove knjige ili filma ili doznati nešto više o proizvodima koje namjeravaju kupiti, bilo da je riječ o prehrambenim namirnicama ili o novom pametnom telefonu.Osim entuzijazma, koji sasvim prirodno izvire iz posjedovanja materijalnih stvari koje zrcale dobar ukus, svojim ćemo ga čitateljima nastojati potaknuti i serviranjem sadržaja s dodanom vrijednošću i tako pomoći u stjecanju statusnog znanja, ili da njime nastoje ostaviti bolji dojam u društvu, bilo da zadovolje vlastite intelektualne apetite kad je o trendovima riječ. Upravo zbog toga i sintagma ‘ekskluzivna alternativa’ najbolje opisuje ono što čitatelji mogu očekivati od Lider trenda, a za to će se pobrinuti novinarski tim poslovnog tjednika Lidera, ali i kolumnisti koji inovativnim pristupom temama cijelom projektu daju poseban ‘štih’.Na naš prijedlog da sudjeluju u stvaranju novog Lider trenda pristali su reporter i pisac Robert Valdec i novinarka i spisateljica Stela Jelinčić, koji će se obračunavati na uvijek aktualnu i intrigantnu temu seksa i muško-ženskih odnosa. Kolumna je zamišljena u formi dijaloga u kojem će Valdec i Jelinčić braniti boje svoga spola, bez dlake na jeziku obračunavati se s predrasudama, pogrešnim postavkama, gluhim telefonima i svim onim što može stati na put skladnom odnosu.

– Nazvali me iz Lidera i pitali bih li pisao kolumnu. Kakvu bih, pobogu, kolumnu za magazin koji piše o gospodarstvu ja mogao pisati? Ja, ako kupim za pet, sretan sam kad prodam za dva, dakle u biznis se uopće ne razumijem. A o nečemu u što se ne razumijem ne mogu ni mudrovati. No onda su mi objasnili o čemu je riječ – objasnio je svoju novu funkciju seks-kolumnista Robert Valdec, koji je zanate pekao na ratnim frontama pišući reportaže iz prvih redova, a javnosti postao poznat kao ‘mračni’ voditelj kriminalističke emsije ‘Istraga’. Stela Jelinčić, mlada novinarka iza koje je uspješni roman ‘Korov je samo biljka na krivom mjestu’, rekla je da ponudu nije mogla odbiti, pogotovo zato što joj odbijanje nije svojstveno. Jelinčić misli da predrasude prema ženama i muškarcima ne postoje jer su postale istina, što je dobro jer barem ima o čemu pisati, a one koje se odnose na njegov spol Valdec će braniti stajalištem da su si za predrasude svi sami krivi. – Niti su svi muškarci kao iz vica u kojem frajer tijekom seksa mašta o tome da sve zajedno što prije završi pa da se ona pretvori u gajbu piva, karte za belu i tri najbolja frenda. A niti su sve žene kao iz onoga drugog, pomalo morbidnog, koji odgovara na pitanje: kako znaš da ti je žena mrtva? Pa odmah daje odgovor: seks je isti, ali u kuhinji se nagomilalo prljavog posuđa.Ne žude svi muškarci, dakle, za pivom, belotom i frendovima, a niti se sve žene ne ševe kao mrtvaci – jasan je Valdec.

Jelena kao arbitar
Uz tandem koji će raspredati o seksu čitatelje bi moglo zanimati ono što će pisati Jelena Popović Volarić, koja je kazališne daske prije punih pet godina zamijenila računalnom tipkovnicom. Nakon scenarija za sapunice krenula je putem ženske kolumnistike i tako postala domaćom inačicom Carrie Bradshaw iz kultne serije ‘Seks i grad’. U Lider trendu preuzet će sasvim novu ulogu i poslužiti kao svojevrsni arbitar, komentator trendova, bilo da je riječ o društvenoj fenomenologiji, ili onoj koja se odnosi na gastronomiju, modu ili kulturu. Naravno, uza spomenute kolumniste sadržaj će jedinstvenim učiniti i Liderovi dosadašnji suradnici, poslovnjaci i trendseteri čije bi sugestije i navike mogle poslužiti kao dobra inspiracija i čitateljima. Tako će, primjerice, poslovnjaci govoriti o kulinarstvu, putovanjima i kulturi, dijeliti savjete o odgoju djece, sugerirati kupnju tehnoloških čudesa, automobila ili satova, a novinari i reporteri nastojat će izvući dodanu vrijednost iz svake teme, poznate fenomene promotriti iz sasvim drugoga kuta, što će poslužiti i kao ključan element diferencijacije između Liderova ‘lifestyle’ izdanja i onih koji postoje na tržištu. Sve to odvijat će se pod nadzorom urednice novoga Liderovog izdanja Sandre Babić.

Tagovi: ,


O autoruComments are closed.

Povratak na vrh ↑
  • ekonomski rjecnik