Marketing google_tvrtka

Objavljeno 03/10/2013 | by ePortal | Vrijeme čitanja: 2 minutes

Google Plus i Vaša tvrtka

Google Plus često se spominje kao najbrže rastuća društvena mreža. Ta tvrdnja nije nimalo iznenađujuća, s obzirom na veličinu brenda, ali i činjenicu kako je Google Plus od samog početka integriran unutar svih Googleovih besplatnih servisa, koji su već imali milijune korisnika diljem svijeta. Mnogi su se pitali kako će se kopija već postojećih društvenih  mreža istaknuti u odnosu na konkurenciju. Kako vrijeme odmiče, njima je to doista pošlo za rukom. Prednosti Googleove društvene mreže prepoznali su mnogi, kako privatni korisnici, tako i tvrtke. Danas gotovo ne postoji niti jedna ozbiljna tvrtka koja nema Google Plus profil.

Ovo je jedna od rijetkih društvenih mreža čiji tvorci su kreirali strukturu tako, da su uzeli u obzir tvrtke i razvitak njihovog poslovanja. Kako se vremenom poboljšavao dizajn, danas ga karakterizira jednostavnost i preglednost. Stoga, Google Plus profil tvrtkama omogućava da na pregledan način klijentima prikažu najnovije vijesti i ostale kreirane sadržaje namijenjene javnosti. S druge strane, klijenti su u mogućnosti pružiti povratne informacije, koje bi mogle biti od presudne važnosti za razvitak tvrtke. Upravo to je razlog zašto je Google Plus postao nezaobilazna platforma za Internet marketing.

Dugo vremena smatralo se kako prisutnost na Google Plus-u pridonosi boljem rankiranju web stranica u tražilici. Smatralo se kako čak i kako Facebook “shareovi” vrijede manje od Googleovih. Činjenica je kako više “shareova” donosi više posjeta. Međutim, nova istraživanja pokazuju kako Google shareovi nisu u direktnoj vezi sa boljim rankiranjem web stranice u Googleu. Dakle, Google Plus zapravo nema efekata na SEO. Može se reći kako su svi u SEO industriji bili u zabludi kada su vjerovali kako im Google plus pomaže u poslovima optimizacije.

Unatoč tome, Google Plus je vrijedan alat, te ako mu se posveti pozornost, može povećati efikasnost poslovanja. Glavna prednost korištenja Google plus-a je upravo integracija svih Googleovih servisa, što omogućuje jednostavno preskakanje iz jednog alata u drugi. Također, mreža omogućuje kreiranje privatnih zajednica (Circles), u kojima možete dijeliti sadržaj i raspravljati o poslu sa svojim suradnicima, pri čemu samo pozvani u zajednicu mogu vidjeti sadržaj koji dijelite. U cilju još bolje komunikacije, Google Hangouts jedna je od glavnih opcija Google Plusa, koja omogućuje da putem video poziva u razgovarate sa maksimalno deset osoba. Google je tom uslugom uvelike olakšao komunikaciju tvrtkama i njihovim suradnicima.

Iako Google Plus broji zadovoljavajući broj korisnika, znatno je manji broj onih koji svakodnevno provode određeno vrijeme na njemu. Google brojnim uslugama nastoji povećati broj minuta koje korisnik provede na mreži i njegovu fokusiranost. Facebook nedvojbeno uspijeva zadržati korisnike, no mnogi u njemu zapravo vide samo zabavu. Nasuprot tome, Google plus ima ozbiljniju reputaciju, što ga čini prikladnijim za predstavljanje tvrtki. Sukladno tome, Google+ sadrži i kvalitetniju (ozbiljniju) publiku, što omogućuje stvaranje kvalitetnije “mreže ljudi”, što u konačnici opet pridonosi boljem poslovanju tvrtke.

Društvene mreže sve se više integriraju u sve segmente poslovanja te je poželjno izdvojiti više vremena na izgradnji prepoznatljivosti tvrtke na njima. Google plus iznimno je koristan marketinški i PR alat koji pruža jednostavniju i bržu komunikaciju s partnerima, klijentima, korisnicima i potrošačima. Google Plus omogućuje uspješno iskorištavanje utjecaja društvenih mreža, te poboljšavajući marketinške mogućnosti, doista pridonosi povećanju vrijednosti tvrtke.

Članak ustupljen od Dejan SEO, tvrtke sa dugogodišnjim iskustvom u području optimizacije Internetskih stranica i Internet marketinga.

Prednosti Google plus za tvrtke

Prednosti Google Plusa za tvrtke

Foto: chantillypatino.com // brandongaille.com – infografika

Tagovi: , , , , ,


O autoruComments are closed.

Povratak na vrh ↑
  • ekonomski rjecnik