Marketing Overtime - agencija za sportski marketing

Objavljeno 02/11/2014 | by Tin Horvatin | Vrijeme čitanja: 1 minute

Iz Hrvatske žele doći do svjetskog uspjeha u sportskom marketingu – Overtime

Dok sportska industrija u svijetu vrijedi više od 1,5 trilijuna dolara (procjena Plunkett Researcha 2014.), sve veća je potreba za kvalitetnom organizacijom poslovanja, inovativnim marketingom i osmišljavanjem kreativnih aktivnosti.

To su i glavni razlozi Brune Blumenscheina i Marijana Palića da osnuju Overtime (www.promoovertime.com), kompaniju usmjerenu prema sportskom marketingu.

– Obojica imamo iskustva u sportu, kao i spajanju sporta i poslovnog svijeta. Osim toga, imamo i marketinšku pozadinu tako da je Overtime bio rezultat brojnih razgovora i zajedničkog pogleda na sportsku industriju – objašnjava Bruno Blumenschein te dodaje:

Overtime je puno više od standardne marketinške agencije. Želimo pomoći klubovima, savezima, pojedinačnim sportašima i zasebnim natjecanjima da podignu svoju organizaciju, promociju, odnos sa sponzorima i navijačima na razinu iznad.

Na web stranici Overtimea istaknuti su dosadašnje aktivnosti, a uključuju promociju u svijetu nogometa, futsala i košarke.

– Odlično je što imamo različite “prve ljubavi”. Nakon nogometa, ušao sam u svijet futsala, pokrenuo i najposjećeniji futsal news portal HRFUTSAL.com, a za to vrijeme Bruno je iskustvo skupljao u medijima i odnosima s javnošću i najviše prati košarku – govori Marijan Palić.

Overtime tim naglašava da žele biti aktivni i u dijelu EU fondova koji bi u sve većoj mjeri trebali biti dio proračuna svake sportske organizacije.

– Posljednjih godina sport dobiva sve manje sredstava iz državnog proračuna, ali i od lokalnih zajednica. Ulaskom u EU svim sportskim organizacijama su se otvorile mogućnosti za financiranjem iz EU fondova, pogotovo jer je sport od ove godine naglašen u programu Erasmus+. I amateri i profesionalci nam se mogu javiti kako bismo zajedno razvijali projekte, pronašli europske partnere i pomogli im da na taj način dođu do prijeko potrebnih sredstava za funkcionira – kaže Bruno Blumenschein.

Overtime - agencija za sportski marketing

Overtime – agencija za sportski marketing

Overtime tim ne gleda hrvatsko tržište kao jedino na kojem žele pronaći klijente i partnere:

– U današnje vrijeme, kada je sve udaljeno jedan klik, mislimo da je neozbiljno razmišljati samo o hrvatskom tržištu. S našom kombinacijom iskustva, kreativnosti i energije u razgovorima sa europskim stručnjacima smo dobili komentare kako svakako možemo ciljati i na međunarodne klijente – ambiciozno naglašava Marijan Palić.

Prema svemu što smo čuli od Overtime tima, vjerujemo da će biti dosta zainteresiranih za usluge koje Overtime pruža. Od postavljanja i vođenja kompletnog marketinga do pojedinih usluga poput vođenja društvenih mreža, sportskih aplikacija i inovativnih koncepata.

Tagovi: , , , , ,


O autoru

Osnivač i urednik Ekonomskog portala te osnivač udruge Zebrica specijalizirane za pripremu i izradu projekata, internet marketing te edukacije za privatni i javni sektor. Svi članci ovog autoraComments are closed.

Povratak na vrh ↑
  • ekonomski rjecnik