Edukacija Model European Union

Objavljeno 12/01/2014 | by ePortal | Vrijeme čitanja: 1 minute

Model Europske unije (MEU) 2014.

Model European Union (MEU) Zagreb je simulacija donošenja političkih odluka na europskoj razini koja se održava jednom godišnje u Zagrebu. Projekt je koncipiran je kao specifična radionica za studente – interaktivan i inovativan neformalan edukacijski program specifične metodologije koja studentima omogućava stjecanje boljeg razumijevanja načina funkcioniranja institucija EU.

Cilj je studentima pružiti iskustvo „iz prve ruke“ o načinu funkcioniranja institucija Europske Unije i time omogućti bolje razumijevanje političkih procesa i zakonodavstva EU te uloge građana EU u političkom životu na lokalnoj, nacionalnoj i europskoj razini. Studentima se kroz interaktivni način učenja omogućava razvijanje komunikacijskih odnosno pregovaračkih vještina, unapređenje javnog govorništva i diplomatskog ponašanja.

Projekt Model European Union Zagreb 2014 održat će se od 25.2. do 1.3.2014. godine u Zagrebu.

Službeni jezik simulacije je engleski te je uvjet za prijavu mogućnost sporazumjevanja na engleskom jeziku. Prednost dajemo studentima koji su načelno upoznati s radom europskih institucija, no to nije uvjet za prijavu.

Prijavite se

Proces prijava je započeo te se mogu prijaviti svi zainteresirani, neovisno o dosadašnjem iskustvu. Jedini uvjet za sudjelovnje je spremnost na korištenje engleskog jezika budući da se cjelokupna simulacija odvija na engleskom.

Prijavu (CV, motivacijsko pismo i ispunjen formular) treba dostaviti e-mailom na adresu recruitment@meuz.eu do 20. siječnja 2014. godine, s naslovom «Application for participation on MEUZ 2014».

Projekt organizira udruga HERMES, a uz HSA ostali partneri na projektu su BETA (Bringing Europeans Together Association), Zagrebačko debatno društvo i A.D.E.L.

Najnovije informacije možete pronaći na Facebook stranici MEUZ 2014 facebook.com/modeleuropeanunionzagreb, dok za više informacija pogledajte službenu web stranicu – meuz.eu

Tagovi: , , , , , , ,


O autoruComments are closed.

Povratak na vrh ↑
  • ekonomski rjecnik