Svijet no image

Objavljeno 19/02/2010 | by ePortal | Vrijeme čitanja: 1 minute

GM će uložiti 500 milijuna dolara u ekonomične motore

Američki automobilski div General Motors priopćio je da planira uložiti 494 milijuna dolara u ekonomične motore u sklopu širenja poslovanja u SAD-u nakon višegodišnjeg razdoblja bolnih rezova. Kako je priopćeno, to će ulaganje stvoriti 550 novih radnih mjesta u tri GM-ova američka postrojenja uključena u proizvodnju tvrtkinog četverocilindričnog motora Ecotec.

GM radi na preobražaju proizvodnog portfelja u smjeru smanjenja potrošnje goriva i emisija štetnih plinova, a sljedeća generacija Ecotec motora sastavni dio te transformacije, – kazala je Denise Johnson, dopredsjednica GM-a za odnose s radnicima.

U sklopu restrukturiranja poslovanja pod pritiskom kontinuiranog gubitka tržišnog udjela koji su joj preoteli azijski rivali, GM je u proteklih pet godina zatvorio brojne tvornice i srezao broj zaposlenih u SAD-u za više od polovice.

Autoindustrija se budi

Prema najnovijim bi prognozama američka proizvodnja te kompanije u prvom ovogodišnjem tromjesečju trebala dosegnuti 650.000 vozila, što je drastičan skok u odnosu na 371.000 vozila proizvedenih u istome razdoblju godine ranije.

Istodobno se očekuje rast globalne proizvodnje na dva milijuna vozila, s 1,33 milijuna u godini ranije, priopćila je ta kompanija.
Unatoč tome, tvrtka zasad ne planira nova zapošljavanja.

Profitiraj.hr

Tagovi: , , ,


O autoruComments are closed.

Povratak na vrh ↑
  • ekonomski rjecnik