Turizam senjska_bura

Objavljeno 14/11/2013 | by Jesenka Ricl | Vrijeme čitanja: 1 minute

Bura doživljaja – interaktivni bura toranj – obogaćivanje hrvatske turističke ponude inovativnim brandom

Interesantno je na koje se sve načine može marketirati zemljopisna regija neke zemlje i to naglašavanjem sirove snage prirode, u ovom slučaju vjetra bure, specifičnog za hrvatski obalni pojas. Svaki fenomen, pa tako i prirodni, ima svoje obožavatelje, potencijalne putnike tuirste u receptivna područja, koji diljem svijeta nestrpljivo čekaju i tragaju za novim informacijama pretraživanjem Googla, ili nekog drugog preglednika.

Primjer iz prakse – Bura doživljaja

Grad Senj, u suradnji sa Državnim hidrometeorološkim zavodom, je pokrenuo projekt “Bura doživljaja”, koji se pokazao kao odličan primjer iznimno inovativnog pristupa pri prezentiranju i promoviranju nespecifičnog turističkog sadržaja.

O projektu – Bura doživljaja

“Bura doživljaja – interaktivni bura toranj” projekt je grada Senja, kroz kojega se prikazuje prirodni fenomen vjetra – bure. Bura hrvatskom obalnom pojasu donosi čisti zrak i veliki broj sunčanih dana tijekom godine, osnažuje vjetrenjače, a ljubiteljima prirodnih fenomena nudi izniman doživljaj. Projekt će se realizirati u tornju Lipica, nedavno obnovljenoj srednjovjekovnoj građevini koja pripada arhitektonskoj kulturnoj baštini Republike Hrvatske. Snaga vjetra biti će prezentirana pomoću moderne tehnologije. Itekako projekt “Bura doživljaja” zauzima posebno mjesto i važnost, ne samo u razvoju lokalne povijesne, već i u suvremenim turističkim marketing i branding strategijama.

brand_yourself

Na samom kraju možemo zaključiti kako je kreiranje jedinstvenog image-a destinacije i u konačnici zadovoljenje potreba i očekivanja suvremenog putnika turista preduvjet kvalitetnoj i vjerodostojnoj promociji proizvoda i usluge u kulturalnom segmentu turističke ponude.

Tagovi: , , , , , , ,


O autoru

Predsjednica udruge CroCulTour - Društvo velikih ideja u segmentu kulture i turizma i njihovom međufunkcionalnom odnosu. Svi članci ovog autoraComments are closed.

Povratak na vrh ↑
  • ekonomski rjecnik