Do It Yourself

Objavljeno 31/05/2013 | by Tin Horvatin | Vrijeme čitanja: 1 minute

Zašto se isplati ulagati u obrazovanje?

Ulaganje u ljudski kapital u posljednje je vrijeme predmet rasprava o ekonomskoj politici kao jedan od važnih čimbenika za stvaranje suvremenih gospodarstava utemeljenih na znanju. Teorija ljudskog kapitala to ulaganje promatra kao rezultat dragovoljne odluke pojedinaca koji očekuju određeni povrat na ulaganje vremena i sredstava. U nastavku teksta predstavit ćemo Roberta Posaveca, studenta poslijediplomskog studija na Ekonomskom fakultetu u Osijeku koji je svoja znanja uložio u završni rad i to mu se vratilo na najbolji mogući način.

Završnim radom do izdavanja knjige

Krajem prošle akademske godine, uspješno sam napisao i s izvrsnim uspjehom obranio završni rad na temu „Elektroničko i mobilno poslovanje u zdravstvenom turizmu“ pod mentorstvom prof.dr.sc. Marijane Zekić-Sušac.

Nakon nekoliko uspješnih projekata u području mobilnih tehnologija, zdravstvenog turizma i humanitarnog rada, odlučio sam napisati završni rad koji će objediniti većinu dosadašnjih znanja koja sam u zadnjih nekoliko godina stekao kao student Ekonomskog fakulteta u Osijeku, tajnik Informatičko-računalskog kluba Vinkovci, predsjednik Udruge za bolesti kralješnice Spinoteka, te suradnik Specijalne bolnice za neurokirurgiju i ortopediju Aksis (nekada poliklinika Vertebris).

Nedugo nakon obrane završnoga rada, obratila mi se gospođa Hannah Olsen iz izdavačke kuće Lambert Academic Publishing (LAP) koja se specijalizira za izdavanje perspektivnih akademskih radova (završni radovi, magistarski radovi, disertacije) te zatražila da rad prevedem na engleski jezik obzirom da im se po naslovu učinio interesantnim i perspektivnim. Nakon prijevoda na engleski jezik, proširenja sadržaja u suradnji s neurokirurgom Mr. sc. Robertom Saftićem, i pregleda od strane LAP komisije, dobili smo zeleno svjetlo za završnu obradu, izradu naslovnice i pripremu za izdavanje, što se na kraju i dogodilo 28. studenog 2012. godine kada je knjiga izdana i uvrštena u Nacionalnu biblioteku Njemačke (DNB) pod nazivom „Electronic and mobile business in health tourism“ pod ISBN brojem 978-3659292545.

Roberto Posavec Electronic and mobile business in health tourism

Minimalnim investicijama do proboja na svjetsko tržište

Knjiga je prvenstveno namijenjena malim i srednjim privatnim zdravstvenim ustanovama koje su zainteresirane za proboj na svjetsko tržište medicinskih usluga i privlačenje zdravstvenih turista – ali uz minimalne investicije u marketing ili nove kadrove. Na najjednostavniji način objašnjeno je kako uz što manja ulaganja integrirati određene vidove elektroničkog i mobilnog poslovanja te oglašivačke strategije u zdravstvene ustanove.

Prema riječima izdavača, knjigu je moguće kupiti u preko 80.000 knjižara te na više od 3.000 online trgovina na razini cijeloga svijeta.

Sadržaj te sažetak knjige na hrvatskom i engleskom potražite na ekonomskiportal.com/roberto-posavec-electronic-and-mobile-business-in-health-tourism

Primjena marketinga u zdravstvenom turizmu

Tagovi: , , , , , , ,


O autoru

Osnivač i urednik Ekonomskog portala te osnivač udruge Zebrica specijalizirane za pripremu i izradu projekata, internet marketing te edukacije za privatni i javni sektor. Svi članci ovog autoraPovratak na vrh ↑
  • ekonomski rjecnik