Do It Yourself

Objavljeno 29/04/2014 | by Tin Horvatin | Vrijeme čitanja: 1 minute

eFlora – aplikacija za raspoznavanje biljnog svijeta

eFlora je smartphone aplikacija koja je vrlo fleksibilna i jednostavna za korištenje. Stvorena je za sve one koji traže određene podatke o biljkama. Softver omogućuje korisnicima pronalazak informacija putem fotografije na način da uslikaju  biljku smartphone uređajem.

Optička tehnologija prepoznaje točne dimenzije, oblike, peteljke i druge karakteristike biljke koristeći bazu biljnih podataka te krajnjem korisniku na ekranu prikazuje željene informacije ( npr. radi li se o biljci koja je otrovna, kojem rodu pripada, kako se može tretirati i sl.)

Glavne prednosti eFlora aplikacije su jednostavnost primjene te korištenje  baze podataka za nekoliko područja ljudskih interesa : osobna i javna uporaba, uporaba za znanstvene i obrazovne svrhe, zdravstvo, zaštita okoliša (ugrožene biljke) te uporaba u komercijalne svrhe.

Na razradi rješenja sudjeluju studenti Ekonomskog i Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku: Ivana Biočić, Sanjin Bule, Ranka Maksimović te Toni Tvrtković.

Navedeni studenti su predstavili koncept aplikacije na Social Impact Award 2014 natjecanju te ušli u finale – na kojem možete glasovati da baš njihova aplikacija osvoji prvo mjesto.

Kako aplikacija funkcionira pogledajte u sljedećem videu.

Tagovi: , , , , , ,


O autoru

Osnivač i urednik Ekonomskog portala te osnivač udruge Zebrica specijalizirane za pripremu i izradu projekata, internet marketing te edukacije za privatni i javni sektor. Svi članci ovog autoraComments are closed.

Povratak na vrh ↑
  • ekonomski rjecnik