Do It Yourself borovo_cromar_natjecaj

Objavljeno 10/03/2013 | by Tin Horvatin | Vrijeme čitanja: 1 minute

Raspisan natječaj u rješavanju poslovnog slučaja za studente članove CROMARa

I ove godine CROMAR organizira natjecanje u rješavanju poslovnog slučaja za studentske timove. Tvrtka partner je ovaj put BOROVO iz Vukovara.  Prijaviti se mogu svi studenti završne godine preddiplomskog studija i studenti diplomskog studija. Rok za prijavu timova je 18. ožujka. Svi podaci se nalaze u prilogu na poveznici.

NATJEČAJ

ZA RAZVOJ MARKETNIG PLANA ZA UVOĐENJE MARKE DJEČJE OBUĆE TVRTKE BOROVO

POSLOVNI SLUČAJ: UVOĐENJE MARKE DJEČJE OBUĆE
Borovo dva puta godišnje (proljeće i jesen) izlazi s novom kolekcijom modne obuće za muškarce i žene. Tržište modne obuće je visoko konkurentno i za tvrtku koja je svoje promocijske aktivnosti dugo godina zapuštala teško je zauzeti zadovoljavajuću poziciju na njemu. Ulaskom na tržište dječje obuće vjerujemo kako bi uz kvalitetan marketing-mix mogli brže ostvariti željeno pozicioniranje i otvoriti za sebe novu profitabilnu nišu.

Ono što postavljamo kao problem jest s kojom kombinacijom marketing mixa ući na tržište i ima li prostora za nas na njemu. Za te potrebe pozabavili smo se sa statističkim podacima i doznali sljedeće:

Prema zadnjem popisu stanovništva u Hrvatskoj živi 897.000 djece u dobi 0-19 god (896.605 djece). Primjetan je izrazito opadajući natalitetni trend: dok se u ‘60-tima i ‘70 rađalo oko 66.000 djece/godišnje, u današnje vrijeme taj se broj smanjio, te se godišnje rađa oko 42.000 djece. (Državni zavod za statistiku, Hrvatska, Census 2011)

No, s obzirom da djeca iznad 9 godine nose uglavnom obuću za odrasle (najčešće sportsku), kod ovog slučaja nećemo se koncentrirati na njih, već na dvije mlađe skupine. Evo prikaza njihovog ukupnog broja u RH:

borovo_natjecaj_djecja_obuca

PRAVO SUDJELOVANJA
Pravo sudjelovanja na natječaju imaju studenti (završne godine preddiplomskog studija i studenti diplomskog studija) članovi CROMAR-a koji oforme studentske timove. Timovi se sastoje od 3-5 članova.

Studenti nisu obvezni prijaviti mentora, ali se potiče njihovo konzultiranje s profesorima i/ili asistentima.

NAGRADA
Najbolji rad bit će nagrađen novčanom nagradom u iznosu od 5.000,00 kn. Iznos nagrade dijeli se među svim studentima pobjedničkog tima. Svaki član tima dobiva ekvivalentni udio nagrade, sukladno broju članova tima.

ROKOVI
Prijava studentskih timova do: 18.03.2013.
Predaja pisanog rješenja : 03.06.2013.
Proglašenje pobjednika: 01.07.2013.
Prezentacija i dodjela nagrade pobjednicima: 24-26. 10. 2013. tijekom kongresa CROMAR-a

Izvor: cromar.hr

Tagovi: , , , ,


O autoru

Osnivač i urednik Ekonomskog portala te osnivač udruge Zebrica specijalizirane za pripremu i izradu projekata, internet marketing te edukacije za privatni i javni sektor. Svi članci ovog autoraPovratak na vrh ↑
  • ekonomski rjecnik