Konferencije innetforum

Objavljeno 22/03/2014 | by Tin Horvatin | Vrijeme čitanja: 1 minute

InnetForum – forum inovacija i novih tehnologija, Slavonski Brod

Uspješan prijenos znanja i istraživačkih rezultata u komercijalno iskoristive proizvode i tehnologije, kao i njihovo uvođenje na nova tržišta, značajni su pokretač gospodarske aktivnosti i nužno su potrebni Hrvatskoj. S tim ciljem Grad Slavonski Brod je odlučio nastaviti tradiciju i organizirati „InnetForum 2014.“ na kojem će se sastati predstavnici akademskog i gospodarskog sektora.

Cilj ovogodišnjeg InnetForuma je promocija inovativnosti i prihvaćenje novih tehnologija kao ključa uspjeha konkurentnosti hrvatskog gospodarstva. Forumom će se na jednom mjestu okupiti inovatore, gospodarstvenike, studente, učenike, inovativne poduzetnike i znanstvenike. Dva dana trajanja foruma bit će prilika za poslovne susrete, prezentacije inovativnih projekata i tvrtki, panel konferencije i predavanja te neformalna druženja.

Slavonski Brod, KKD Ivana Brlić Mažuranić, 27. i 28..3.2014.

Glavni zadatak je dostizanje konsenzusa oko potrebnih načela u rješavanju problema u korištenju inovacija i novih tehnologija u Hrvatskoj.

Teme nositelji ovogodišnjeg foruma su „Informatika“ i „Robotika“, a drugog dana „Važnost i razvoj solarne energije“. Informatika je postala sastavni dio svakog dijela ljudskog života, a kvalitetne i uspješne proizvodnje bez utjecaja robotike ima sve manje i manje. U vrijeme konstantnog poskupljenja nafte kao izvora energije razvoj obnovljivih izvora energije, a pogotovo solarne je jako važan segment na koji izrazito treba obratiti pozornost.

Krešimir Mišak - InnetForum

Krešimir Mišak – predavač i voditelj InnetForuma

InnetForum 2014. će se sastojati od predavačkog i izlagačkog dijela. Predavanja će držati vrhunski stručnjaci iz područja tehničkih znanosti, članovi akademske zajednice, privatnog i istraživačkog sektora, a održat će se i dvije panel rasprave između sudionika. Na izlagačkom dijelu svoje prototipove, patente i izume publici će predstaviti inovatori iz cijele Hrvatske i regije.

Voditelj i jedan od predavača ovogodišnjeg Foruma je Krešimir Mišak, popularni voditelj dokumentarne emisije „Na rubu Znanosti

InnetForum predavači

InnetForum – predavači

Neki od predavača su Prof.dr.sc. Niko Majdandžić sa temom „Inovacije u informatici i automatizaciji kao osnovna pretpostavka ulaska u informacijsko društvo EU“ član Akademije Tehničkih znanosti Hrvatske, Prof.dr.sc. Ljubomir Majdandžić – Hrvatska stručna udruga za sunčevu energiju, Prof.dr.sc. Pero Raos sa temom „Ortoflex – Fleksibilni sustav za izradu individualnih ortoza kralježnice – Strojarski fakultet Slavonski Brod“, Marko Bubaš, ing.stroj.

Više informacija o samim predavačima i temama Foruma pogledajte na-  www.innetforum.net, facebook.com/InnetForum

Tagovi: , , , , , , ,


O autoru

Osnivač i urednik Ekonomskog portala te osnivač udruge Zebrica specijalizirane za pripremu i izradu projekata, internet marketing te edukacije za privatni i javni sektor.Svi članci ovog autoraComments are closed.

Povratak na vrh ↑
  • ekonomski rjecnik