EU fondovi energetska-ucinkovitost

Objavljeno 22/02/2013 | by ePortal | Vrijeme čitanja: 1 minute

Priručnik – Kako se učinkovito uključiti u politiku energetske učinkovitosti

U sklopu projekta CENEP izrađen je priručnik za sudjelovanje građana u pokretanju, donošenju, provedbi i praćenju javnih politika energetske učinkovitosti.

Svrha je ovog priručnika sažeto prikazati stečena iskustva u uključivanju građana u javne politike – njihovo predlaganje, donošenje, provedbu i praćenje, te poticanju dijaloga između organizacija civilnog društva i upravnih tijela različitih razina.

Ovim priručnikom želimo pridonijeti poticanju šireg sudjelovanja građana u oblikovanju i provedbi javnih politika, to ne samo na području energetske učinkovitosti, već i na različitim poljima interesa potencijalnih čitatelja.

Stoga naglasak priručnika nije isključivo na konkretnim rezultatima projekta CENEP na području energetske učinkovitosti, već i na različitim metodama uključivanja javnosti i poticanja civilnog i socijalnog dijaloga uz pomoć kojih smo do tih rezultata došli.

Priručnik je dostupan u .pdf izdanju te u tiskanom obliku. 

Uz priručnik su izrađeni plakat i letak sa sažetim grafičkim prikazom načina na koje je moguće sudjelovati u planiranju poboljšanja energetske učinkovitosti.

Izvor: cenep.net

Tagovi: , , , ,


O autoruPovratak na vrh ↑
  • ekonomski rjecnik