Tehnologija

Objavljeno 18/09/2022 | by ePortal | Vrijeme čitanja: 1 minute

U tvrđavi Brod održana BrodTech konferencija posvećena novim tehnologijama

Od 15. do 17. rujna tvrđava Brod u Slavonskom Brodu je postala mjesto gdje se isprepliću prošlost, sadašnjost i budućnost. Riječ je o BrodTech konferenciji koja je ugostila vrhunske gaming i web3 stručnjake koji su predstavili svoje projekte i prenijeli znanja mladima, brodskoj tehnološkoj zajednici i svim zainteresiranima.

Tomislav Gojević iz Fury Studiosa, Leo Tot iz Crucial Update Productiona, i Ivan Voras iz Equinox Vision startupa dali su uvid u gaming svijet, od samostalnog razvoja igara, preko funkcioniranja velikih studija pa sve do inovativnih rješenja proširene stvarnosti (AR).

BrodTech konferencija Slavonski Brod - gaming i web3

O web3 industriji i izrazito popularnim temama blockchaina, kriptovaluta i NFT-a govorili su Magda Milas iz A1 i Alice in Blockchains, Vedran Vukman iz Revuta i Ivan Munić iz The Football Company-a. Uz teorijski dio o blockchainu, pokazali su kako se plaća kriptovalutama, kako ih iskoristiti za privlačenje novih korisnika, ali i koja je važnost zajednice za razvoj kripto, NFT i sličnih projekata.

BrodTech konferencija Slavonski Brod - gaming i web3 panelisti

U sklopu ove konferencije novih tehnologija sudionici su mogli isprobati virtualnu stvarnost u Oculus Rift-u, igrati retro igre na Nintendo konzoli i pogledati 3D printanu izložbu Igora Puškarića, nagrađivanog brodskog 3D konceptualnog umjetnika.

Pogledajte video – https://www.youtube.com/shorts/QML4ZWAQiFQ
BrodTech konferencija Slavonski Brod - 3d izložba Igor Puškarić

Posebna prilika za učenje pružila se na IT-STEM sajmu gdje su posjetitelji dobili uvid u IT projekte inovativnih organizacija, isprobali 3D print, solarne automobile i carting, robote, simulatore letenja, tenkovske igraonice i još puno više.

BrodTech konferencija Slavonski Brod - VR

Nakon predavanja i aktivnosti sudionici su se družili i umrežavali u atmosferi tvrđave uz glazbu, hranu i lokalne pivare.

BrodTech 22 x Galerija

Organizatori konferencije Tehnička škola Slavonski Brod, Brodsko-posavska županija i udruge Connect-IT, Zebrica te InnCro-IT ističu da je ovo važan korak u razvoju tehnološke zajednice i povećanju konkurentnosti ove regije.

Tagovi: , , , , , ,


O autoruComments are closed.

Povratak na vrh ↑
  • ekonomski rjecnik