Turizam

Objavljeno 14/02/2014 | by ePortal | Vrijeme čitanja: 1 minute

Kulturni identitet – temelj za nove proizvode u turizmu

“Kulturni identitet vs. globalizacija – transmoderni kulturni turizam” bio je tema jučerašnjeg predavanja o kojoj je brojnim turističkim djelatnicama Osječko-baranjske županije, u organizaciji Sekcije kulturnog turizma koja djeluje pri Županijskoj gospodarskoj komori Osijek, govorila Jesenka Ricl, predsjednica Hrvatskog društva kulturnog turizma – CroCulTour.

Cilj je bio poticanje na razmišljanje o budućnosti globalne turističke ekonomije u međufunkcionalnom odnosu s lokalnim kulturnim identitetom, kulturnom raznolikošću te kulturnom baštinom.

>>> Kulturni turizam kroz prizmu globalizacije

CroCulTour je zajedno s partnerima, udrugama Zebrica i Lima, kroz transmoderni kulturni turizam u zadatak uzeo kako na najbolji način novoj vrsti putnika/turista, koji točno znaju što ih i koje važne destinacije zanimaju, ponuditi našu bogatu kulturnu i prirodnu baštinu.

Ponuda kulturne i prirodne baštine se treba okrenuti novom načinu razmišljanja i određivanja kojim smjerom treba ići dalje – definiranje novih projekata, sadržaja i marketing komunikacije, kako bi turistička ponuda naših gradova i sela bila održiva i kontrolirana.

Sve s ciljem podizanja svjesnosti o kulturom identitetu kroz koji je omogućena ponuda novih proizvoda, od kojih se u konačnici otvaraju radna mjesta.

O primjerima dobre prakse govorio je Krešimir Herceg iz Udruge Lima te predstavio projekte poput Insta Art Izazova – Instagram natječaja te biciklijade Mali Pariz – Klakar koji promiču kulturološke vrijednosti Slavonije u novim oblicima.

Tagovi: , , , , , , ,


O autoruComments are closed.

Povratak na vrh ↑
  • ekonomski rjecnik