Turizam

Objavljeno 17/07/2014 | by Krešimir Herceg | Vrijeme čitanja: 1 minute

Inovativan cikloturistički projekt – BICIKADEMIJA

Udruga Lima nastavlja sa svojim radom. Obaviješteni smo da će Ministarstvo turizma sufinancirati projekt Bicikademija čiji je glavni nositelj upravo naša Udruga. Projekt Bicikademija je inovativni pristup kojim se želi predstaviti slavonsku regiju kao idealnu cikloturističku destinaciju.

Nakon izvršene analize njime bismo željeli pokazati kako za početak nije potrebna dodatna infrastruktura u obliku izgradnje posebnih biciklističkih staza da bi se privuklo cikloturiste u naše krajeve. U Slavoniji postoji velik broj cesta u kojima je promet slab, no upravo zahvaljujući tome one imaju odličan potencijal za privlačenje brojnih cikloturista.

Projekt će zaživjeti sredinom rujna ove godine, a povezat će bicikle s glavnim kulturnim i prirodnim baštinama Slavonije. Svaki korisnik koji se prijavi na posebnu web platformu dobit će virtualni indeks u kojem se nalaze 32 predmeta (određena prema različitim lokacijama u Slavoniji), a koji će biti podijeljeni u četiri „godine“.

Korisnik „polaže“ ispite tako što se biciklom vozi redom zadanim lokacijama u pojedinoj „godini“ , fotografira se pored posebno osmišljenih oznaka koje će biti postavljene na svim lokacijama, a zatim svoju fotografiju šalje administratoru. Nakon završetka svake godine korisnik će dobiti nagradu, kao i za završetak cijele akademije.

Postoji opcija i za inozemne turiste koji će dobiti skraćenu verziju obilaska lokacija, odnosno polaganja ispita. Projekt će za početak biti dostupan na hrvatskom i engleskom jeziku i nadamo se da će privući velik broj zaljubljenika u bicikle, ali i u prirodu i kulturu.

Detaljna objašnjenja će biti dostupna nakon izvršenja prve faze projekta.

Foto: Craig Berry (Flickr)

Tagovi: , , , , , , ,


O autoru

Rođen 24.01.1981. u Slavonskom Brodu. Završio Ekonomski fakultet u Zagrebu. Hobi: košarka. Radni staž ostvario u poduzećima: ĐĐ Zavarene posude d.d., Clarus d.o.o. Osnivač i predsjednik Udruge Lima Više potražite na LinkedInuComments are closed.

Povratak na vrh ↑
  • ekonomski rjecnik