Uvjeti korištenja

UVJETI KORIŠTENJA USLUGA PORTALA EKONOMSKIPORTAL.COM

Dobro došli na portal u vlasništvu neprofitne udruge Zebrica, koja omogućuje upotrebu usluga i sadržaja portala Ekonomskiportal.com. Korištenje je podložno Uvjetima korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge portala Ekonomskiportal.com. Sve sadržaje portala rabite na vlastitu odgovornost. Ekonomskiportal.com ne može se smatrati odgovornim ni za kakvu štetu nastalu korištenjem.

PRIHVAĆANJE UVJETA KORIŠTENJA

Udruga Zebrica iz Slavonskog Broda, Vladimira Vidrića 11, vlasnik je internetskog portala Ekonomskiportal.com, kojim istodobno i upravlja, a kojem korisnici pristupaju pod Uvjetima korištenja. Molimo da prije upotrebe portala pažljivo pročitate Uvjete korištenja jer ste pristupom na stranice ili korištenjem bilo kojeg dijela portala Ekonomskiportal.com, njegova sadržaja ili usluge suglasni s Uvjetima korištenja i obvezani njima. U slučaju da niste suglasni, nemate pravo koristiti se sadržajem i uslugama portala.

Udruga Zebrica zadržava pravo promjene sadržaja i uvjeta korištenja portala bez prethodne najave.

AUTORSKA PRAVA

Ekonomskiportal.com vlasnik je autorskih prava na svim sadržajima portala (tekstualni, vizualni, audiomaterijali i videomaterijali, baze podataka, programski kod). Svako neovlašteno reproduciranje, distribuiranje ili korištenje bilo kojeg dijela portala bez dozvole vlasnika (Udruga Zebrica) smatra se kršenjem autorskih prava portala te je podložno tužbi.

SADRŽAJ I USLUGE

Svi koji prihvate Uvjete korištenja portala imaju pravo besplatno koristiti sadržaje portala, pod uvjetom da ne krše pravila njegova korištenja.

Prihvaćanjem Uvjeta korisnik se slaže da će sadržaj i usluge portala uključivati i reklame, obavijesti i poruke administratora i slične poruke nužne za obavještavanje korisnika portala. Uredništvo portala zadržava pravo promjene ili ukidanja bilo kojeg sadržaja ili usluge portala bez prethodne najave.

REGISTRACIJA KORISNIKA

Kod postupka registracije korisnik odabire korisničko ime i lozinku te je obavezan navesti točne, potpune i važeće podatke potrebne za registraciju. Postupanje suprotno tome smatrat će se kršenjem uvjeta korištenja. Ekonomskiportal.com zadržava pravo na odbijanje registracije te na ukidanje ili uskraćivanje mogućnosti korištenja korisničkog računa ili jedne ili više usluga portala bez prethodne najave ili objašnjenja te ne snosi odgovornost za štetu nastalu takvim postupcima.

Korisnik je dužan čuvati podatke o korisničkom računu te je potpuno odgovoran za svu štetu nastalu neautoriziranim korištenjem korisničkog računa. Završetkom registracije korisnik prihvaća odgovornost za sve aktivnosti prouzročene njegovim korištenjem usluga Ekonomskiportal.com.

OBVEZE KORISNIKA

Prihvaćanjem uvjeta korištenja korisnik se obvezuje da neće rabiti sadržaj ili usluge Ekonomskiportal.com na nezakonit način, suprotno Uvjetima korištenja ili u svrhe za koje ga Ekonomskiportal.com nije ovlastio. Korisnicima portala strogo je zabranjeno: objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način; objavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima; lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe; manipuliranje identifikatorima kako bi se prikrilo porijeklo sadržaja koji se objavljuje ili šalje putem usluga portala; objavljivanje, slanje i razmjenu sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom; objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihova pristanka i traženja ili obmanom; svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadržava viruse ili slične računalne datoteke i programe načinjene radi uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera ili hardvera i telekomunikacijske opreme; prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja portala i korisnika.

ODRICANJE OD ODGOVORNOSTI

Korisnik potvrđuje suglasnost da Udruga Zebrica nema nadzor ni dužnost poduzeti bilo kakvu radnju, niti se može smatrati odgovornom nad sljedećim čimbenicima:

– za to koji se korisnik koristi uslugama i sadržajima portala

– za učinak koji sadržaj i usluge na portalu imaju ili bi mogli imati na korisnike

– za način na koji korisnici interpretiraju sadržaj i usluge na portalu

– za radnje koje će korisnik poduzeti ili bi mogao poduzeti pod utjecajem sadržaja i usluga dostupnih na portalu.

Udruga Zebrica nije odgovorna korisniku ni trećim osobama za štetu, imovinsku ili neimovinsku, posrednu ili kolateralnu, koja je povezana s korištenjem sadržaja i usluga na portalu ili proizlazi iz njega. Prihvaćanje odricanja od odgovornosti Udruge Zebrica nužan je preduvjet korištenja sadržaja i usluga portala Ekonomskiportal.com.

PRAVILA PRIVATNOSTI

Privatnost i sigurnost korisnika i posjetitelja vrlo nam je važna. Uredništvo Ekonomskiportal.com poštuje privatnost i sigurnost svih korisnika i posjetitelja portala.

Podatke iz procesa registracije te ostale podatke o korisniku uredništvo portala neće davati na uvid trećoj strani, osim u slučaju kada je takva obveza regulirana zakonom.

Uredništvo Ekonomskiportal.com može sukladno zakonu prikupljati određene podatke o korisnicima dobivene tijekom korištenja portala, no takve podatke uredništvo portala rabi isključivo za što bolji uvid i razumijevanje pojedinačnih potreba i zahtjeva korisnika, radi poboljšanja portala i dodatnog usmjerenja njegovih sadržaja te prilagodbe publici koja ga posjećuje.

Bilo kakve izmjene i dopune Pravila privatnosti neće biti važeće ako ih portal nije objavio na ovim stranicama. Svaka izmjena koju portal objavi na ovim stranicama odmah postaje važeća, a svaka uporaba portala ili ponuđenih usluga podrazumijevat će da prihvaćate izmijenjene odredbe.

Portal može sadržavati linkove koji vode na druge internetske stranice. Ekonomskiportal.com nije odgovoran za sadržaj ni pravila privatnosti tih stranica.

Doznate li da te stranice vode na stranice s neprikladnim sadržajem ili policom privatnosti, obavijestite nas o tome te ćemo takve linkove ukloniti.

 


Comments are closed.

Povratak na vrh ↑
  • ekonomski rjecnik