Gospodarstvo institut_inovacije_future_europe

Objavljeno 04/11/2014 | by ePortal | Vrijeme čitanja: 1 minute

Thinkers’ Impact Series v6

Institut za inovacije održao je još jedno izdanje Thinkers’ Impact Series programa, platforme za interakciju između ključnih sudionika u području inovacije i stvaranja vrijednosti. Kao što je u uvodu programa navedeno, Institut za inovacije već nekoliko godina uspješno djeluje u kreiranju znanja i novih vrijednosti kroz svoje programe, na kojima su kao predavači nastupili profesori s najrenomiranijih svjetskih škola i sveučilišta. Svi programi se održavaju u prostorijama Školske knjige, a prije samog predavanja, riječ je dobio i predsjednik iste, gospodin Ante Žužul.

institut_inovacije-david_slinn

Predavač šestog izdanja Thinkers’ Impact Series bio je David Slinn, britanski veleposlanik u Republici Hrvatskoj, s temom ‘Future of Europe’. Kroz svoje izlaganje, Slinn je istaknuo važnost inovacija, kako za matičnu Veliku Britaniju, tako i za Hrvatsku te Europsku uniju općenito. Napomenuo je kako ga izrazito veseli uspješna integracija Republike Hrvatske u Europsku uniju, poglavito zbog mnogobrojnih teškoća i prepreka na tom putu, te kako takvi procesi samo dodatno osnaže vezu među zemljama.

Posebno je naglasio kako Velika Britanija ni u kojem slučaju nije antieuropska, već zemlje unutar Unije želi potaknuti i podržati, posebno u vrijeme kada zemlje poput Republike Hrvatske već šestu godinu u nizu ostaju u recesiji dok azijske Kina i Indija bilježe značajan rast. Cilj je Europu učiniti kompetitivnijom, a to se mora postići kroz suradnju koja će povećati fleksibilnost, a istovremeno prihvatiti individualnost i različitosti, poticanje malih i srednjih poduzeća te konsolidaciju tržišta, a posebno onog digitalnog.

institut_inovacije_Thinkers_Impact_Series

Institut za inovacije svojim programima ukazuje na važnost ulaganja u cjeloživotno obrazovanje, koje u konačnici dovodi do stvaranja dodatne vrijednosti. Neki od predavača na prethodnim izdanjima Thinker’s Impact Series bili su predsjednik Republike Hrvatske gospodin Ivo Josipović, guverner HNB-a gospodin Boris Vujčić, predsjednica kompanije Ericsson Nikola Tesla gospođa Gordana Kovačević.

Više o programu pročitajte ovdje.

Tagovi: , ,


O autoruComments are closed.

Povratak na vrh ↑
  • ekonomski rjecnik