Tehnologija teddy_the_guardian

Objavljeno 20/11/2013 | by ePortal | Vrijeme čitanja: 2 minutes

Teddy the Guardian pobjednik StartUp Opena 2013.

Teddy the Guardian, potpuno organski plišani medo koji mjeri dječje vitalne znakove bez problema dok se igraju, pobjednik je Startup Open-a 2013., odabran između poduzetnika – početnika iz 31 zemlje. Natjecanje vode organizatori Globalnog tjedna poduzetništva, identificiraju i prepoznaju najperspektivnije mlade tvrtke koje su započele s radom u posljednjih 12 mjeseci.

“Prepoznavanje tvrtki u najranijoj fazi je važno za njih, kako bi ih se istaknulo te da bi drugi poduzetnici bili inspirirani”, rekao je Thom Ruhe, potpredsjednik za poduzetništvo zaklade Kauffman, sponzor natjecanja. Teddy the Guardian su pokrenule Josipa Majić i Ana Burica, su-osnivačice tvrtke iDerma, tvrtka-početnik u području tehnologija, u Zagrebu, Hrvatskoj.

“Ranije ovog ljeta, imao sam zadovoljstvo susreta sa hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem koji mi je naglasio važnost načina poduzetničkog razmišljanja kod ljudi u Hrvatskoj”, rekao je Jonathan Ortmans , predsjednik Globalnog tjedna poduzetništva i stručni suradnik zaklade Kauffman. ” On bi trebao znati da ima svijetli primjer inovacija u samom glavnom gradu.”

Što je Teddy the Guardian?

Svaki medo ima ugrađen medicinski senzor koji prati djetetov rad srca , tjelesnu temperaturu i zasićenje kisikom. Svaki put kada dijete stavlja Teddyjevu šapu na svoje čelo ili ga zagrli, medini senzori detektiraju vrijednosti, snimaju ih i prenose u realnom vremenu na mobilnu aplikaciju u kojoj se podatci analiziraju, vizualiziraju, upravljaju i preuzimaju od strane medicinskog osoblja i roditelja.

Kao glavna nagrada za pobjednicu, za Teddy the Guardian, Josipa Majić dobiva plaćene troškove puta u Moskvu, radi sudjelovanja u ulozi službenog delegata na jednom od najvećih svjetskih skupova zajednice poduzetnika-početnika, Globalnom kongresu poduzetništva, u ožujku 2014.

Teddy the Guardian aplikacija | Foto: teddytheguardian.com

Teddy the Guardian aplikacija | Foto: teddytheguardian.com

Finalisti StartUp Open-a

Četiri ostala finalista u Startup Open-u dobivaju mentorsku nagradu – mentorstvo tijekom jedne godine od uspješnog poduzetnika, ljubaznošću Organizacije poduzetnika. Dobitnici su:

  • Force Impact Technologies (SAD): kalifornijska tvrtka – početnik i njezin FIT Guard koji sadrži akcelerometar i žiroskop koji svijetli, vizualno ukazuje na ozbiljnost rizika od šoka uslijed sudara u kojem je sportaš sudionik.
  • Carrot (Mexico): meksička tvrtka – početnik koja je prvi pružatelj nove usluge korištenja automobila u zemlji — nudeći automobile raznih veličina koji su postavljeni na uslužnim stanicama u glavnom gradu.
  • Panacea (Bangladesh): tvrtka – početnik u Dhaki razvila je mobilnu aplikaciju koja omogućuje korisnicima da potvrde autentičnost lijekova i farmaceutskih pripravaka – sve u jednom – radi previše problema s krivotvoriteljima u svom rodnom Bangladešu – s brzim skeniranjem QR koda .
  • XGear (Pakistan): One Step Solutions, tvrtka – početnik u Lahore-u, razvila je XGear aplikaciju za skeniranje vašeg vozila koja daje vrijedne informacije, uključujući pogreške u kodu i progonostičke podatke što pomaže održavanju automobila u vrhunskom stanju.
Jedan od najzanimljivijih svjetskih startup-a | Foto: cnbc.com

Jedan od najzanimljivijih svjetskih startup-a | Foto: cnbc.com

Sada u svojoj četvrtoj godini, Startup Javni natječaj je otvoren za poduzetnike koji su imali “trenutak pokretanja tvrtke ” između GEW-a 2012. i GEW-a 2013. (19. studenog 2012. do 17. studenog 2013. ) . Startup trenutak je nešto što se može protumačiti kao tvrtka je ” otvorena za poslovanje “, kao što su osnivanje tvrtke, završena prva prodaja ili osigurano vanjsko financiranje. Žiri je odabrao pobjednike na temelju sažetaka, projekcije rasta i znanja o svojoj gospodarskoj grani.

Startup Open je organiziran od strane Globalnog tjedna poduzetništva te uz potporu Zaklade Ewing Marion Kauffman , Dell i Startup Weekend-a .

Današnja objava poklapa se s Globalnim tjednom poduzetništva, inicijativom za poticanje novih ideja, kreativnosti i novih poduzeća kroz lokalne, nacionalne i globalne aktivnosti. Jednotjedno slavlje odvija se u 140 zemalja s više od 7 milijuna sudionika na 20.000 događanja, aktivnosti i natjecanja.

Za više informacija o pobjedncima Startup Open – a 2013. posjetite www.startupopen.com. Da biste saznali više o tome što se događa u svijetu tijekom GEW-a 2013., posjetite www.gew.co.

Izvor: unleashingideas.org/press/winner-startup-open-2013-teddy-guardian-croatia

Tagovi: , , , , , ,


O autoruComments are closed.

Povratak na vrh ↑
  • ekonomski rjecnik