Infografike dijeljenje_emailova_putem_drustvenih_medija

Objavljeno 16/04/2013 | by ePortal | Vrijeme čitanja: 1 minute

Rast od 158% za dijeljenje sadržaja e-mailova putem društvenih medija

Društvene mreže se razvijaju dinamično te je ponekad teško pratiti sve promjene! Način na koji se email društveni odnos razvija jednako je dinamičan. A prema onome što vidimo, razvija se definitivno na bolje. Prema prošlogodišnjim istraživanjima, email marketing u kombinaciji s društvenim mrežama pokazuje puno bolje rezultate. Možda vas sljedeća infografika i rezultati istraživanja uvjere da sljedeći put podijelite svoje e-mailove na društvenim mrežama.

>> PREUZMI – Social Media Email eBOOK 2013

Zašto biste trebali dijeliti?

Broj korisnika koji uključuju ikone za podjelu sadržaja na društvenim mrežama u njihov e-mail povećao se s 18,3% na 29,4%. U usporedbi s prošlogodišnjim rezultatima, to je povećanje od 61%.

Ono što još više zapanjuje jesu iznimno visoki rezultati za sve one koji uključuju ikone za podjelu sadržaja na društvenim mrežama u newslettere. Te poruke su imale prosječno klikovni postotak (CTR) 158% veći nego one koje nisu sadržavala podjelu na društvenim medijima. Između ostalog, provjerite u infografici rezultate:

email_dijeljenje_na_drustvenim_mrezama

Izvor: http://blog.getresponse.com/

 

Najvažnije značajke infografike

  • Facebook je uključen u gotovo svaki email koji je postao popularan. Njegova popularnost je porasla za gotovo 9% u odnosu na prošlu godinu. Twitter je, štoviše, poduplao svoj značaj u odnosu na prošlu godinu.
  • LinkedIn je napravio najveći pomak – broj podijeljenih emailova je porastao s prošlogodišnjih 8,5% na  68.1%.
  • Korisnici nisu samo češće dijelili sadržaj, nego su to činili i na više društvenih platformi. U emailovima u kojima su uključena tri glavna društvena medija (Facebook, Twitter, LinkedIn) broj dijeljenja je porastao s 7,4% na gotovo 40%. Znatno veći učinak su imali emailovi u kojima su uključena 4 ili više medija – postotak dijeljenja sadržaja je porastao s 0,1% na nevjerovatnih  34.9%.
  • Interesantno je vidjeti rezultat Pinteresta koji nije uključen u prošlogodišnju analizu i izvještaj. Ovogodišnji postotak iznosi 46.4%.

Email marketing + integracija društvenih medija

email_marketing_2013_eBookDijeljenje putem društvenih medija može doprinijeti značajnom povećanju rezultata, no da bi se to ostvarilo potreban je dodatan trud. Kako biste bili uspješni u tome, preuzmite sljedeće eBOOK izdanje u kojem su prikazane neke od ključnih značajki povećanja CTR-a kod dijeljenja emailova putem društvenih medija. Sljedeće eBook izdanje sadrži:

  • istraživanje i mjerljivost tržišta
  • više nalaza iz prezentiranog Case studyja
  • savjete i tehnike koje možete koristiti za povećanje učinkovitosti vaše e-pošte i društvene komunikacije.

PREUZMI – Social Media Email eBOOK 2013

Izvor: blog.getresponse.com

Tagovi: , , , , , , , ,


O autoruPovratak na vrh ↑
  • ekonomski rjecnik