Edukacija mali_veliki_poduzetnici

Objavljeno 07/11/2014 | by ePortal | Vrijeme čitanja: 2 minutes

MALI-veliki poduzetnici

Pogledamo li unazad, izazovi koje je stvorila tadašnja gospodarska situacija mnogima su bili velika prepreka. Svladali su je samo oni koji su nadišli način razmišljanja u kojem je izazov nastao. Bez obzira na to o kojoj je industriji riječ, opstala su samo poduzeća koja su rješenje pronašla u drukčijem načinu razmišljanja. Svoju je ulogu u tome pronašla obrazovna industrija koja motivira, pokreće i inovira razmišljanja pokretača društva te inspirira pojedince da razmisle o problemu, ispitaju detalje postojeće situacije i pronađu kreativno rješenje. To se ponajviše odnosi na svijet odraslih, iskusnih poslovnih ljudi koji pokreću ekonomsko okružje u kojem živimo, ali i na najmlađe koje obrazovni sustav izgrađuje širokim spektrom znanja pripremajući ih za buduće poslovne izazove.

Ulaganjem u najmlađe naraštaje bavi se projekt „MALI-veliki poduzetnici” kojim se i njima želi predočiti poduzetnički duh i način razmišljanja izvan ustaljenih okvira. Cilj je projekta potaknuti najmlađe da iskušaju svoja znanja i talente prepoznajući poduzetničke prilike u svojim sredinama. Učenicima od petih do osmih razreda osnovnih škola prikazat će se osnovna znanja iz poduzetništva: financije, marketing, planiranje i organizacija. Sadržaj je prilagođen njihovoj dobi i razini obrazovanja motivirajući ih da u svojoj okolini prepoznaju potencijale za poboljšanje vlastite sposobnosti i sposobnosti svojih suradnika kako bi izgradili svoje timove i udružili se u realizaciji vlastite poduzetničke ideje o unapređenju svoje okoline.

Natječaj su pokrenuli Institut za inovacije, Modra lasta i Školska knjiga kao partneri u poticanju poduzetničkog duha među najmlađim naraštajima. Institut za inovacije neprofitna je organizacija kojoj je cilj poticanje inovativnog načina razmišljanja, provjera dogma te stvaranje novih vrijednosti u praksi. Predavači edukacijskih programa Instituta za inovacije najbolji su stručnjaci iz vodećih svjetskih poslovnih škola koji svojim programima pokazuju važnost cjeloživotnog obrazovanja, a ono u konačnici može dovesti samo do stvaranja dodatne vrijednosti. Važnost zadaće i vizije Instituta prepoznala je i Školska knjiga koja više od šest desetljeća odgaja i izobražava naraštaje hrvatskih građana te je svoja istraživanja usmjerila na stvaranje inovativnih rješenja za potrebe edukacije i promicanja znanja.

mali_veliki_poduzetnici_logo

Modra lasta, časopis za učenike od petog do osmog razreda osnovne škole u izdanju Školske knjige, ove godine slavi 60. rođendan. Od samog nastanka sve do danas Modra lasta pomaže učenicima istražiti svijet, saznati različite novosti i na zabavan način proširiti znanje. Na njezin 60. rođendan, u srijedu, 12. studenoga, u 16 sati  na Interliberu bit će službeno otvoren natječaj „MALI-veliki poduzetnici”.

Tijekom školske godine sudionici natječaja u novim će brojevima Modre laste korak po korak izrađivati vlastiti poslovni plan i naučiti sve o njegovim najvažnijim dijelovima u teoriji i praktičnom radu. Detalje natječaja „MALI-veliki poduzetnici” zainteresirani će sudionici moći pronaći u novom broju Modre laste te na internetskoj stranici organizatora, Školske knjige i Instituta za inovacije.

foto: businessinsurance.org

Tagovi: , , ,


O autoruComments are closed.

Povratak na vrh ↑
  • ekonomski rjecnik