Do It Yourself StartupCamp_Rijeka

Objavljeno 09/06/2014 | by Tin Horvatin | Vrijeme čitanja: 1 minute

Inovacijama do novih radnih mjesta

Studenti Ekonomskog fakulteta u Osijeku Ivana Biočić i Toni Tvrtković pod mentorstvom doc.dr.sc. Dražena Ćućića predstavili su na Startup kampu koji je organiziran na Znanstveno tehnologijskom parku Sveučilišta u Rijeci svoj projekt eFlora.

Održan je od srijede, 15. svibnja do nedjelje, 1. lipnja 2014. godine. Na otvaranju su prisustvovali ambasador Sjedinjenih Američkih Država Kenneth Merten, župan Zlatko Komadina, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, rektor Sveučilišta u Rijeci Pero Lučin i menadžer Microsoft Hrvatske Ivan Vidaković.

Partneri na Startup kampu su bili veleposlanstvo SAD-a u Zagrebu, Znanstveno tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci, poduzeće IT4U i mreža hrvatskih poslovnih anđela CRANE. Ponudili su jedinstven edukacijski program te kvalitetne mentore s ciljem promoviranja poduzetništva i poboljšanja investicijske klime u Hrvatskoj, a posebnim osvrtom na razvoj malog i srednjeg poduzetništva.

Izabrano je 30 mladih poduzetnika iz sedam zemalja: Hrvatske, Bosne i Hrcegovine, Italije, Kosova, Makedonije, Srbije i Ukrajine. Izbor se temeljio na kvaliteti poslovne ideje koju su poslali u aplikaciji za sudjelovanje u kampu. Tijekom pet dan, koliko je Startup kamp trajao, poduzetnici su dobili priliku prezentirati svoje ideje za početak poslovanja (start-up). Trening se sastojao od različitih vježbi u timu, predavanja i radionica. Poseban dodatak je bio individualan pristup svakoj ideji od strane predavača i uspješnih poduzetnika koji su gostovali u kampu.

>>>> Socijalne inovacije – najbolji način za stvaranje novih radnih mjesta u Europi

Sudionici Startup kampa su prošli intenzivne individualne treninge sa iskusnim poduzetnicima. Svi sudionici su imali pripremljene poslovne ideje a cilj Start up kampa je bio unaprijediti poslovne ideje kako bi ih mogli provesti u poslovni pothvat. Nakon rada i dobivanja kvalitetnih uputa kako realizirati i poboljšati ideje uslijedilo je finalno natjecanja 1. srpnja. Na finalnom natjecanju projekti koji su predani, i tijekom kampa usavršavani, su bili prezentirani timu od 6 poslovnih ljudi i ulagača koji su ih kasnije evaluirali. Pobjednici su osvojili nagradu organizatora i njihovih partnera.

Prvo mjesto su osvojili Simone D’Amico i James Roy Poulter za mobilnu aplikaciju za naručivanje hrane pod nazivom “Pronto”. Drugu nagradu su dobili Ivan Jelušić, Mitko Cabevski i Daniel Rupić za “uPlug” utičnicu koja uključuje USB port dok su Maja Ilievska i Ivana Stanoevska su osvojili treće mjesto za alternativni marketing startup “Domino the Effect”.  Projekt eFlora dobio je potporu investitora za daljnji razvoj prototipa.

 

Tagovi: , , , , , , , ,


O autoru

Osnivač i urednik Ekonomskog portala te osnivač udruge Zebrica specijalizirane za pripremu i izradu projekata, internet marketing te edukacije za privatni i javni sektor. Svi članci ovog autoraComments are closed.

Povratak na vrh ↑
  • ekonomski rjecnik