Hrvatska sporto_portoroz_2014

Objavljeno 23/11/2014 | by ePortal | Vrijeme čitanja: 1 minute

KHL Medveščak, Marin Čilić i Sandra Perković najpoznatiji su hrvatski sportski brandovi

Na regionalnoj konferenciji o sportskom marketingu SPORTO 2014, održanoj u slovenskom Portorožu proglašeni su najuspješniji regionalni projekti iz područja sportskog marketinga. Također, proglašeni su i SPORTO Brands, najpoznatiji sportski brandovi u Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji.

U suradnji s institutom za istraživanje tržišta, Mediana, sportska konferencija SPORTO proglasila je najpoznatije sportske brandove. Ispitivanje provedeno u Hrvatskoj za hrvatske brandove pokazalo je kako je najbolji KHL Medveščak. Najbolji hrvatski hokejaški klub tako je osvojio nagradu SPORTO Brands »pobijedivši« u finalu GNK Dinamo, HNK Hajduk, NK Rijeku i VK Jug CO.

Sporto 2014  Medveščak

Sporto 2014 Medveščak

 

Medveščak je ušao i u finale SPORTO Awards, nagrade u kategoriji nositelja prava te je osvojio treće mjesto iza dva projekta Slovenskog olimpijskog odbora.

Među sportašima, SPORTO Brands za 2014. osvojio je osvajač US Opena, Marin Čilić. Najbolji hrvatski tenisač tako je bio ispred Domagoja Duvnjaka, Ivice Kostelića, Marija Mandžukića i Luke Modrića.

U konkurenciji sportašica, titulu SPORTO Brands je ponijela Sandra Perković, najbolja svjetska kladivašica. Ona je bila bolje rangirana od Sanje Jovanović, Blanke Vlašić, Ane Zaninović i Lucije Zaninović.

Sporto2014_dobitnici

SPORTO 2014 – dobitnici nagrada

U Sloveniji su titule SPORTO Brands osvojili NK Maribor, Peter Prevc i Tina Maze, dok su u Srbiji najbolji KK Partizan, Novak Đoković i Ana Ivanović.

Spomenimo i kako je projekt »Treneri velikog srca« Allianza Zagreb (nositelj prava je Hrvatski paraolimpijski odbor) proglašen najboljim sponzorstvom u Hrvatskoj te će biti u konkurenciju za nagradu Europske udruge sponzorstava.

Tagovi: , , , , , , ,


O autoruComments are closed.

Povratak na vrh ↑
  • ekonomski rjecnik