Marketing eTurizam_Istok_Pavlovic

Objavljeno 11/05/2015 | by Krešimir Herceg | Vrijeme čitanja: 1 minute

E-turizam konferencija

Prošlog vikenda, 9.5. u Beogradu u Hotelu Crown Plaza se održala konferencija E turizam. Organizatori konferencije su agencija Tourism Management and Consulting i Udruženje Srbija za mlade. Predavači su predstavili potencijale interneta i suvremenih tehnologija u turizmu, trendove, te izazove s kojima se moderni turizam susreće, odnosno na što sve stručnjaci u turizmu moraju obratiti pozornost.

Prvo ime konferencije je bio Gianluca Laterza, Trip Advisor Teritory Manager, s temom „Reputation, Visibility and ROI“. Na odličan način je prikazao kako je reputacija baza, osnova, nešto od čega krećemo. Ali bez visibility-a i ROI, reputacija ne vrijedi mnogo. Kako stvoriti online reputaciju? Sve je počelo s uspješnom platformom E-Bay. Prepoznao je potrebu za sigurnošću i povjerenjem i razvio ju u zajednici.

“Reputacija stvara povjerenje.”

Kako voditi reputaciju? Potrebno je prvo krenuti od offline aktivnosti: identificirati ciljanu skupinu, ponuditi visoku kvalitetu usluge, uspostaviti i voditi međuljudske odnose i upravljati očekivanjima. Ovdje je potrebno misliti o svom poslu, klijentima, a ne servisima (kao što je Trip Advisor).  A zatim se posvetiti online aktivnostima. Tijekom cijelog dana još nekoliko predavača je zaintrigiralo mnogobrojne sudionike.

Branislav Čerubdžić i Andrea Babić iz Homepage agencije su predstavili primjer na kojem rade – online marketinšku kampanju za Hotel Galleria iz Novog Sada. Zanimljivi, primjerima kreativnih kampanja pokazali su kako se vode kampanje na raznim kanalima, kakve su strategije radili i koje rezultate su dobili. Sljedeće zanimljivo predavanje je održao poznati turistički bloger Istok Pavlović, s posebnim naglaskom na Trip Advisor, Foursquare i ostale aplikacije. Zatim, kako primijeniti kreativne ideje s ciljem promocije posla (Instagram klopke), te na koji način koristiti društvene medije.

Miloš Petrović je govorio o raznim analitičkim alatima, blogerašima i na koji način doprijeti do povjerenja krajnjih korisnika. Nemanja Boljević iz Crne Gore je predstavio suranju s Turističkom Zajednicom Crne Gore i odlične rezultate koje je donijela, a Jovana Miljanović je objasnila kako se može živjeti od pisanja bloga i putovati besplatno.

Nakon panela, Ana Mirković je objasnila s psihološke i marketinške strane digitalni marketing i komunikaciju. Na odličan način je približila sudionicima kako animirati ciljanu skupinu, kako preporuka djeluje na poslovanje u turizmu i kako uopće analizirati trenutnu situaciju niše kojom se bavite. Na samom kraju, Ivan Brozović iz Degordiana je predstavio odličan primjer kampanje za Camping Village Šimuni.

Ono što je istaknulo konferenciju je predstavljanje brojnih primjera iz prakse na kojima su svi zainteresirani mogli naučiti mnoštvo stvari iz realnog sektora, trendove koji se događaju u svijetu i što mogu očekivati u budućnosti. Cijela organizacija je bila na vrhunskom nivou i možemo reći kako jedva čekamo sljedeću!

Tagovi: , , , , , , ,


O autoru

Rođen 24.01.1981. u Slavonskom Brodu. Završio Ekonomski fakultet u Zagrebu. Hobi: košarka. Radni staž ostvario u poduzećima: ĐĐ Zavarene posude d.d., Clarus d.o.o. Osnivač i predsjednik Udruge Lima Više potražite na LinkedInuComments are closed.

Povratak na vrh ↑
  • ekonomski rjecnik